fbpx

Of je nu start met een groot project, een belangrijke presentatie of je sportsessie … de eerste stap nemen is altijd de moeilijkste. Dat geldt voor heel wat mensen, en dus ook voor ondernemers. Wil je een project tot een goed einde brengen? Dan is het echt niet nodig om alle stappen en fases van dat project vooraf al te bepalen.

Maar wel die allereerste stap. Die is voldoende om succes te boeken.

De eerste stap is de belangrijkste

Tijdens mijn opleidingen en begeleidingstrajecten krijg ik vaak de vraag waarom die eerste stap nu zo belangrijk is. Wel, op het moment dat een taak je pad kruist, ga je die noteren, verwerken en beslissen wat ermee moet gebeuren. Dat beslissingsproces moet zo kort en efficiënt mogelijk zijn, want je wilt natuurlijk weer snel aan het werk.

Voordeel 1: het bespaart je tijd.

Want als je tien stappen nodig hebt om een taak af te ronden, zou het overbodig werk zijn om ze allemaal al vooraf te gaan bepalen. Je brein heeft dat bovendien ook niet nodig, want dat weet wat de volgende stap is.

Voordeel 2: je creëert flexibiliteit in je werkschema.

Als je alle stappen al zou bepalen, bestaat ook nog het risico dat ze na een tijdje niet meer juist zijn omdat er bijvoorbeeld iets in het project veranderd is. Dus zo kun je in je projecten ook de nodige flexbiliteit aan de dag leggen.

Je wint energie en tijd

Samengevat: je wint tijd én energie. Want je houdt het beslissingsproces van je eerste stap zo kort en efficiënt mogelijk. En zo kun je snel weer schakelen naar je volgende taken.

Een grappig voorbeeld van hoe verrassend die eerste stap kan zijn? Dat lees je in deze blog.

Hulp nodig om die moeilijke, eerste stap te bepalen? Plan een gratis kennismakingsgesprek in, en ik help je graag verder.

BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN - - 0496/10.97.26
BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN
- +32 496 10 97 26