fbpx

Het zalige gevoel van de aha-erlebnis

Het zalige gevoel van de aha-erlebnis

En waarom die ‘aha’ soms nodig is om productiever te werken

Ken je dat zalige ahagevoel? Vast wel. Volgens Wikipedia is de aha-erlebnis, of letterlijk vertaald de aha-ervaring, een situatie waarin iemand nieuwe inzichten krijgt. Maar die definitie schiet wat tekort, naar mijn gevoel. Wat net na die aha-erlebnis volgt, dát is waar het echt om draait.

Het gevoel dat je krijgt als je de oplossing ziet voor een probleem waar je al even mee zit. Of een taak die sneller van de baan is omdat je hem vanuit een andere invalshoek bekeek ...

Héérlijk! Want dat betekent:

  • meer rust
  • minder stress
  • meer energie

En net daar help ik je mee. In mijn opleidingen merk ik dat heel wat mensen regelmatig dat ahagevoel krijgen als ze aan de slag gaan met mij als productiviteitsexpert.

"Wat een geniaal antwoord!"

Recent mocht ik nog getuige zijn van zo’n mooi ahagevoel. Tijdens een intakegesprek met een potentiële deelnemer van mijn opleidingstraject. Haar belangrijkste doelstelling? Weer baas worden over haar eigen tijd. Want dat was helemaal niet meer het geval. En het bezorgde haar stress. Veel stress.

Dus ik lichtte de inhoud van mijn opleidingsprogramma toe met een aantal voorbeelden die ik zelf in de praktijk toepas. Zoals het blokje tijd dat ik ’s morgens inplan om op vragen en opdrachten van deelnemers te reageren. Op het einde van ons gesprek had ze een bedenking: of dat blokken- systeem niet voor minder flexibiliteit zou zorgen? Haar klanten hadden namelijk behoefte aan flexibiliteit, dus die wilde ze graag behouden.

Mijn antwoord? Plan dan gewoon ’s ochtends een blok van twee uren in om bijvoorbeeld je mails te verwerken. En daarna een blok om flexibel aan de slag te gaan voor verschillende opdrachten.

Haar reactie? Wat een geniaal antwoord!

Het resultaat? Zij blij, ik blij. En daar doe ik het uiteindelijk voor. Om ondernemers dat ahagevoel te geven. En dat was dan nog maar het intakegesprek. Kun je je voorstellen wat het resultaat is na mijn online opleiding? 😀

O ja, op dat moment tekende ze ook meteen in voor mijn online opleidingstraject. En die werpt al meteen vruchten af, want ze is de snelste leerling van de klas. 😀

BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN - - 0496/10.97.26
BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN
- +32 496 10 97 26