fbpx

"Ik ben tot een inzicht gekomen!" stond er in zijn Whatsapp.

"Ik ben tot een inzicht gekomen!" stond er in zijn Whatsapp.

Vrijdagnamiddag 16:14 kwam er een Whatsapp binnen van een goede vriend: "Ik ben tot een inzicht gekomen...".

Enkele jaren geleden, toen ik net gestart was met het geven van opleiding was hij een van mijn eerste deelnemers. Maar ondanks het inzicht dat het een goed systeem is slaagde hij er niet in om het te implementeren. "Te veel overhead.", "Er komt gewoon te veel binnen.", "Ik moet er te veel bij nadenken", "Het moet sneller gaan.",... Ik had hem over de jaren heen ook al heel wat suggesties gegeven. Ik heb zelfs op het punt gestaan om een plugin voor Outlook te laten ontwikkelen dat ideaal voor hem was geweest. Maar de kostprijs voor de ontwikkeling was nogal hoog.

En dan kwam dus ineens dat berichtje binnen. Hij was tot een inzicht gekomen. Wat was nu al die jaren het probleem? Hij begon zijn werkdag in zijn Outlook inbox en daar sloot hij ook zijn werkdag in af. Zijn e-mail stond de hele dag open. Hij maakte wel taken van een deel van zijn e-mails maar die werden niet bekeken. Gewoon omdat hij niet uit die inbox geraakte.

En nu, bijna 5 jaar na de opleiding, beseft hij dat dat het probleem is. Die inbox moet niet de hele tijd openstaan. Neen, zijn takenlijst moet de hele tijd open staan. In die lijst staat al het werk dat hij moet doen. En zijn e-mails moet hij een paar keer per dag bekijken om er dan taken van te maken en dan gaat die inbox terug toe.

Ik heb hem direct de tip gegeven om in de instellingen van Outlook het startscherm te veranderen. Standaard staat dat ingesteld dat als je Outlook opent dat de inbox getoond wordt. Maar je kan dat aanpassen. Bij hem is het startscherm vanaf nu zijn takenlijst.

Langs de ene kant ben ik heel tevreden dat dat inzicht er eindelijk gekomen is en dat het vanaf nu hoogstwaarschijnlijk alleen maar beter zal gaan. Maar langs de andere kant ben ik teleurgesteld dat het 5 jaar heeft moeten duren. En dat is niet zijn fout. Maar wel de fout van de beperkte mogelijkheden van opleidingen. Na een opleiding moet je je deelnemers loslaten en moeten ze het zelf doen. En ik geef de deelnemers na de opleiding wel de mogelijkheid om samen naar mogelijke problemen te kijken maar daar wordt zelden op ingegaan.

En het straffe is dat ik deze deelnemer door de jaren heen regelmatig heb proberen te helpen, maar ik ben nooit mee achter zijn computer gaan zitten. Ik heb hem nooit in de gaten kunnen houden hoe hij zijn werkdag doorbrengt. En daarom heb ik dit detail gemist.

Dat is de reden waarom ik de laatste weken super enthousiast ben over mijn nieuw opleidingstraject. Dat is een opleiding met 3 maanden persoonlijke begeleiding. 3 maanden dat elke deelnemer met zijn opdrachten en vragen bij mij persoonlijk terecht kan. 3 maanden om de kans zo klein mogelijk te maken dat ik zulke details mis. 3 maanden om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. Ik ben nog maar een kleine 2 maanden met dit traject bezig maar ik ben er nu al zeker van dat de kans op slagen minimum 85%.

Wil je eens kijken of dit traject jou kan helpen om terug baas te worden over je tijd? Om terug overzicht en controle te krijgen over je werk en leven? Om je e-mails terug onder controle te krijgen? Plan dan hier een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN - - 0496/10.97.26
BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN
- +32 496 10 97 26