fbpx
early morning

Tijd bijmaken?
Het kan, en dit is hoe ik het deed!

Tijd bijmaken?
Het kan, en dit is hoe ik het deed!

Er was eens een dag die maar 24 uur had. Zoals elke dag, hé? Net zoals jij, heb ik ook al wel eens gedacht: "Kon ik de tijd maar even op pauze zetten." Wel, ik heb het onmogelijke mogelijk gemaakt. 😀

Nee, ik heb geen tijdmachine uitgevonden (hoewel dat wel cool zou zijn!). Wat ik wél heb gedaan, is misschien nog indrukwekkender: ik heb tijd "bijgemaakt".

“OK... nu gaat hij te ver… Waar kan ik me hier uitschrijven?”

Wacht nog even, laat het mij uitleggen.

Ik heb geen zwart gat gecreëerd en ik heb ook de aardrotatie niet afgeremd. Niets van dat. Wat ik deed, was iets simpeler maar net zo doeltreffend: ik sta ondertussen al 6 weken lang elke dag 2 uur vroeger op: om 05:00. Ja, je leest het goed. Bij het krieken van de dag ben ik al wakker en wandel ik door de verlaten straten van Hoegaarden terwijl ik naar boeken luister. (Deze nieuwsbrief ben ik trouwens om 6:30 aan het schrijven 😀)

Waarom ik dat doe? Wel, ik heb het er in één van mijn vorige nieuwsbrieven al eens over gehad. Ik wilde al een hele tijd meer bewegen en meer lezen. Maar na een drukke werkdag of zelfs op een gewone zaterdag of zondag, was het aantrekken van mijn wandelschoenen al te veel gevraagd. Daarom besloot ik iets te doen wat ik nog niet eerder had geprobeerd: ik creëerde meer tijd in de vroege uurtjes.

“Maar wacht eens even, heb je dan niet minder slaap?" Neen, ik ga ook vroeger slapen. De tijd die ik 's avonds vooral met series en films doorbracht, besteed ik nu aan wandelen en boeken beluisteren. Met andere woorden, mijn Netflix-tijd heb ik ingeruild voor wat actieve zelfontplooiingstijd.

Het resultaat? Het is bijna alsof ik elke dag twee uur bijgekregen heb. Het voelt alsof ik een geheime deur heb ontdekt die naar een extra dimensie van tijd leidt. En ik moet zeggen, ik vind het hier geweldig!

BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN - - 0496/10.97.26
BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN
- +32 496 10 97 26