fbpx

Tijd winnen? Deze tips helpen je op weg

Meer tijd overhouden in je overvolle agenda. Als ondernemer klinkt het je vast als muziek in de oren, maar in werkelijkheid lijkt het vaak een valse symfonie. Ik begrijp je helemaal en ik merk elke dag tijdens mijn coachings dat tijd een van de grootste struikelblokken is voor ondernemers. Daarom bundelde ik in deze blog een aantal makkelijk toe te passen tips die je dagelijks tijdswinst opleveren. En time is money, nietwaar?

5 tips voor tijdswinst

 1. Slaap voldoende

  Dat klinkt evident, maar wordt weleens onderschat. Zeker door ondernemers die vaak in de late (of vroege) uurtjes aan het werk zijn en meer dan eens de klok rond werken. Een goede nachtrust is nochtans heel belangrijk. Want als je uitgerust bent, ben je productiever en krijg je meer gedaan ... in minder tijd.

 2. Verdeel je planning in tijdsblokken

  Ook door te weinig structuur verliezen we vaak tijd. Zet daarom blokken vast in je agenda die je reserveert voor bepaalde taken. Bijvoorbeeld: elke dag van 9 tot 11 uur behandel je je mailbox. Of elke vrijdagnamiddag van 14 tot 16 uur maak je tijd voor je administratie. Hou je daar ook elke week aan, want dat geeft rust in je hoofd en zorgt ervoor dat je agenda niet overvol raakt.

 3. Doe eens wat meer aan multitasking

  Oké, multitasken kan eigenlijk niemand. Dat las je hier al. Tenzij een van de taken geen mentale inspanning van je vraagt. Zoals naar een podcast luisteren terwijl je wandelt, brainstormen over nieuwe ideeën terwijl je je huis poetst ...

 4. Leg je smartphone vaker het zwijgen op

  Je smartphone is geen cadeau voor je productiviteit. Want telefoontjes en biepjes halen je voortdurend uit je concentratie. Leg je telefoon dus eens wat vaker aan de kant of zet hem op stil, zeker als je bezig bent met taken die je volledige aandacht vragen. Vind je dat moeilijk? Er zijn handige apps die social media of je mail voor een bepaalde duur limiteren of blokkeren. Zowel voor je smartphone als je computer.

 5. Groepeer bepaalde taken

  Oftewel: task batching. Door bepaalde soortgelijke taken te groeperen, geraak je in een positieve flow en krijg je meer gedaan in minder tijd. Denk maar aan een aantal telefoontjes plegen naar je klanten. Of een reeks posts schrijven voor je socialmediakanalen. Zodra je in die flow zit, gaat het steeds beter én sneller.

BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN - - 0496/10.97.26
BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN
- +32 496 10 97 26