fbpx

Timemanagement:
waarom oefening kunst baart

Je kent ze wel, de pittige werkdagen met ellenlange to-dolijstjes waarbij alles – maar dan ook alles – prioriteit moet krijgen. Druk-druk-druk. Je klant die op een antwoord wacht, deadlines die staan te trappelen en heel wat mails die smachtend je blik proberen te vangen. Alles moet asap. Een term om spontaan angstzweet van te krijgen.

Maar hoe komt het toch, dat we die drukke dagen en de vele taken maar moeilijk in het gareel krijgen? Dat we niet weten waar eerst aan te beginnen? Dat we ’s avonds, gebukt onder die allesverterende drukte, uitgeput in de zetel ploffen, om de volgende dag weer in diezelfde ratrace te stappen? Kortom: dat je timemanagement constant in de soep draait?

Net zoals vioolspelen

Je hebt vast weleens een boek gelezen over timemanagement, of zelfs een opleiding gevolgd. Dat zijn stappen in de goede richting, maar om écht een succes te maken van je timemanagement is er net iets meer nodig: tijd. En vooral: oefening. Volharding. Energie. Niet evident, dat begrijp ik. En toch loont het de moeite.

Ik vergelijk timemanagement altijd met vioolspelen. Dat leer je ook niet door een boek te lezen of eenmalig een opleiding te volgen. Wel door veel te oefenen. En met vallen en opstaan. Tijdens je eerste vioolles zal je immers de trommelvliezen van je publiek geen plezier doen. Integendeel. De keer daarna klinkt het al een stuk beter. Joepie! En hoe meer je oefent, hoe beter het zal klinken. Eindelijk resultaat van je inspanning!

Volhouden is de boodschap

Je leert dus niet vioolspelen van vandaag op morgen. En zonder begeleiding is het zelfs een onbegonnen zaak, ook al heb je het talent in de vingers. Je hebt een professionele trainer nodig. Iemand die je de weg wijst en je de kneepjes van het vak leert.

Met timemanagement is het net zo. Goede begeleiding is cruciaal, naast de discipline om constant te oefenen. En de wil om er steeds beter in te worden. Een boek of een opleiding volgen zet je op weg, maar die inspanning zal snel voor niets geweest zijn als je er daarna niet consequent mee aan de slag gaat.

Meer doen in minder tijd? Ja, dat kan écht!

Leren vioolspelen duurt natuurlijk járen. Timemanagement gelukkig niet. Dat is dan meteen het goede nieuws. Dankzij de Getting Things Done®-methode merk je al na één dag resultaat. En met wat oefening en persoonlijke begeleiding sta je na een paar weken al heel ver.

Hulp nodig om van die stress af te gerakjen en meer gedaan te krijgen in minder tijd? Klik hier om een kennismakingsgesprek vast te leggen.

BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN - - 0496/10.97.26
BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN
- +32 496 10 97 26