fbpx
Stop de tijd

Van Vakantie naar Werk
Zo Behoud je Controle en Overzicht

Van Vakantie naar Werk
Zo Behoud je Controle en Overzicht

Herken je dat? Je komt terug van een heerlijke vakantie, helemaal ontspannen, en dan... BOEM! De realiteit van een volle inbox slaat in als een bom. Al die e-mails, taken, projecten... Het lijkt wel of je meteen je vakantiegevoel verliest.

Ik ben net terug van vakantie en geloof me, ik ken dat gevoel nog van vroeger. Maar in mijn productiviteitsmethode is een manier ingebouwd waarmee ik snel weer controle en overzicht krijg. Ik deel het graag met je.

Tijdens mijn vakantie snooze ik alle e-mails waar ik iets voor moet doen tot de dag na mijn vakantie. De rest archiveer ik.

Omdat ik tijdens een vakantie tot rust kom, zijn er meestal een aantal ideeën die in me opkomen en andere dingen waar ik aan denk. Al die die dingen die verzamel ik.

Door die 2 dingen te doen tijdens mijn vakanties kan ik er echt van genieten en toch het gevoel hebben dat ik niets belangrijks mis.

Als ik dan terug ben, volg ik twee stappen om zo snel mogelijk weer controle en overzicht te krijgen.

Stap 1: Verwerken van uitgestelde e-mails. Let op, verwerken betekent hier niet beantwoorden. Ik ga wel per e-mail taken en/of projecten aanmaken in mijn systeem. Dit geeft me een overzicht van wat er te wachten staat en helpt me te beslissen waar ik als eerste aan ga werken.

Stap 2: Een wekelijks onderhoud. Dit is een serie van stappen die ik in mijn systeem uitvoer om ervoor te zorgen dat ik terug een up-to-date overzicht heb van wat er speelt. Na dit onderhoud heb ik een helder zicht op mijn taken en kan ik vol energie en focus aan de slag.

Na deze twee stappen ben ik helemaal klaar om er weer in te vliegen. Ik heb controle, ik heb overzicht en, het belangrijkste, ik heb mijn vakantiegevoel nog steeds!

Ik hoop dat deze aanpak jou ook kan helpen om met een ontspannen gevoel terug aan het werk te gaan na je vakantie. Probeer het eens uit bij je volgende vakantie en laat me weten hoe het gaat!

Jan

BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN - - 0496/10.97.26
BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN
- +32 496 10 97 26