fbpx

Waarom werken met due dates geen goed idee is

Waarom werken met due dates geen goed idee is

Vliegen de taken je om de oren? Top, toch? Maar de kunst is om ze niet te laten vliegen, wel om ze goed in te plannen in je dagelijkse of wekelijkse planning. En hoe eenvoudig dat ook mag klinken, toch loopt het juist daar weleens mis.

Hoe vaak heb je een taak onderschat in tijd? Of te laat gezien, waardoor je meteen in de zesde versnelling bent geschakeld om alles gedaan te krijgen?

Meer dan eens, durf ik gokken. En dat betekent: stress!

Due dates = de boot missen

Troost je, het overkwam mij ook meermaals. Tot ik in mijn agenda de due dates overboord gegooid heb. Want due dates draaien je planning in de soep. Waarom? De due date of opleverdatum is de dag dat je taak klaar moet zijn, en als die taak meerdere dagen in beslag neemt, mis je natuurlijk de boot. En wordt het bijna onmogelijk om op die dag alles nog afgerond te krijgen.

Met andere woorden: je kunt de taak voor je klant niet tijdig opleveren. Jammer!

Appear dates = meer rust

Gelukkig heb je zo van die kleine hacks die je werk heel wat efficiënter – en dus makkelijker – maken. Werken met een appear date of verschijndatum is er zo eentje van. Per taak bepaal je hoeveel tijd je nodig hebt en dus wanneer ze in je planning verschijnt, en niet wanneer ze klaar moet zijn.

Het handige met die appear date is dat je marge kunt inbouwen, bijvoorbeeld als er wat extra tijd nodig is, of als je vakantie hebt. Tijdens het wekelijkse onderhoud van mijn takenlijst kijk ik ook altijd na of de verschijndatum voor elke taak nog oké is, en stuur ik bij waar nodig.

Het resultaat? Rust! Want ik heb meer overzicht en controle over mijn to-dolijst.

Probeer het eens uit en laat me zeker weten hoe het gaat. Hulp nodig? Ik help je graag verder. Plan hier een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in.

BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN - - 0496/10.97.26
BAASOVERJETIJD IS EEN ONDERDEEL VAN JBS BVBA EN VERBONDEN AAN MEEREFFECT EN THE DAVID ALLEN COMPANY
ERNEST OURYSTRAAT 42, 3320 HOEGAARDEN
- +32 496 10 97 26